CĂDEREA PĂRULUI LA BĂRBAȚI

Căderea părului la bărbați este cauzată de cele mai multe ori de alopecia androgenetică. Această afecțiune este cea mai frecventă cauză de cădere difuză a părului la bărbații adulți.

De-a lungul vieții, se consideră că aproximativ 50% dintre bărbați se vor confrunta cu această problemă.

Cauzele care declanșează căderea părului la bărbați sunt atât genetice, o predispoziție moștenită din familie pentru această afecțiune, cât și hormonale (o formă de testosteron).

Firele de păr din zonele frunții, tâmplelor și vârfului capului prezintă receptori pentru hormonul dihidrotestosteron (DHT), iar cele din zona cefei, care sunt folosite pentru transplantul de păr, nu prezintă acești receptori. Din acest motiv, firele de păr transplantat nu sunt afectate de căderea părului.

Activitatea hormonului DHT este reglată de o enzima numită 5-alfa-reductază.

 

 

Ciclul normal al firului de păr constă într-un stadiu de creștere (stadiul anagen) cu o durată de aproximativ 3-10 ani, stadiul catagen cu o durată de 2-3 saptămâni, timp în care firul de păr se află într-o perioadă de tranziție, el își pierde legătura cu vasele de sânge care îl hrănesc, apoi stadiul telogen, sau faza de repaus, cu o durată de 3-4 luni, în care firul de păr va cădea.

La barbații afectați de alopecie androgenetică, durata acestor faze se modifică, stadiul anagen (de creștere) devine mai scurt, iar stadiul telogen (de repaus) devine mai lung. Ca urmare a acestui fapt, firele de păr se miniaturizează (devin mai mici) și numărul lor scade.  Căderea părului se produce mai frecvent treptat, dar poate fi și continuă, într-un ritm accelerat sau lent.

Firele de păr de la nivelul scalpului sunt organizate în grupuri de câte două, trei sau patru fire. Pe măsură ce căderea părului progresează, grupurile pierd din firele de păr și pielea capului devine vizibilă printre firele de păr.

Exista mai multe grade de alopecie androgenetică, de obicei, bărbații devin preocupați de căderea părului de la stadiul III.

​Căderea părului la bărbați nu este doar o problemă cosmetică, ci are și implicații psihosociale pentru majoritatea dintre acestia. Fapt care se explică simplu deoarece în general, bărbații cu un păr bogat sunt considerați mai atrăgători și de succes.

Serviciile oferite de noi

CONSULTAȚIE ȘI DIAGNOSTIC TRICOLOGIC

DIAGNOSTIC TRICOLOGIC

TRICHOTEST

IMPLANT PĂR MANUAL FUE-SAFIR

IMPLANT PĂR MANUAL FUE-SAFIR

IMPLANT PĂR MANUAL - DHI

IMPLANT DE PĂR ROBOTIC - ARTAS

IMPLANT DE PĂR HIBRID

IMPLANT DE PĂR FUT

IMPLANT DE PĂR FUT

IMPLANT DE PĂR LUNG

IMPLANT DE SPRÂNCENE

IMPLANT DE BARBĂ

IMPLANT PĂR LA FEMEI

CELLENIS

mezoterapie

MEZOTERAPIE

TRATAMENTE LASER

COMPARĂ METODELE

Starea ta de bine începe aici!

Contactează-ne telefonic, pe WhatsApp sau completează formularul on-line!

 +40723518585

De câteva luni am observat că îmi cade părul într-un mod excesiv în momentul în care mă spălam pe cap. Sunt cadru medical și știu că astăzi echipamentele performante fac diferența în diagnostic și tratament. Am făcut o cercetare pe internet și am găsit disponibil în această clinică echipamentul FotoFinder Tricholab, cel mai modern sistem pentru trichoscopie, analiza firului de păr, parametrii, ciclu de creștere, grosime și densitate. Am văzut că au singurul robot pentru transplant de păr din țară și o echipa multi-disciplinară de medici ceea ce m-a convins sa apelez la serviciile lor. Mulțumesc Transylvania Hair Clinic și în special doamnei doctor Daria Patronea pentru profesionalism!

V.V, 35 ani, Brașov

Sănătatea părului tău este misiunea noastră!

24/7 DISPONIBILITATE. PROGRAMĂRI FLEXIBILE. CONSULTAȚIE ONLINE.

+40723518585

info@transylvaniahairclinic.ro

Republicii 56, 400489, Cluj-Napoca, Romania