CĂDEREA PĂRULUI LA FEMEI

 

La femei, alopecia androgenetică se manifestă diferit față de bărbați. Este afectată predominant zona centrală a scalpului, pe cărare, cu avansare progresivă spre vârful capului. Uneori pot fi afectate și tâmplele.

Inițial se produce o miniaturizare a foliculilor piloși și apoi reducerea numărului firelor de păr.

Este normal să se piardă până la 100 fire de păr pe zi, peste acest număr se poate lua în considerare o cauză patologică.

O afecțiune numită efluvium telogen trebuie diferențiată de alopecia androgenetică. Efluvium telogen constă în căderea difuză a părului, fără a avea un model. De obicei, afecțiunea este reversibilă.

Alopecia la femei apare de obicei după menopauză, datorită modificărilor hormonale, dar poate apărea și mai devreme. Factorul genetic contribuie și el la căderea părului.

Există 3 grade de alopecie androgentica la femei:

 • În primul stadiu, linia de inserție a părului la nivelul frunții rămâne nemodificată, se poate observa o scăderea a densității dacă părul este pieptănat cu cărare pe mijloc.

   

  • În al doilea stadiu, căderea părului se accentuează, firele de păr sunt mai subțiri, zona afectată se extinde progresiv, scalpul este mult mai vizibil.
  • Al treilea stadiu este cel mai sever, căderea părului este extinsă în toată zona frontală, fiind foarte vizibilă.

  Procesul de cădere a părului nu este constant, el poate evolua în pusee cu durată variabilă, pe o perioadă lungă de timp. În absența tratamentului, căderea părului se agravează în timp.

  Pentru un diagnostic cât mai precis sunt necesare analize hormonale, care pot releva un exces de hormoni androgeni, în cadrul unei afecțiuni mai complexe numită sindromul ovarelor polichistice.

  Pentru o evaluare cât mai corectă, sunt necesare investigații suplimentare, cum ar fi tricoscopia și uneori biopsia scalpului.

  Căderea părului la femei are un puternic impact psihologic, de aceea este necesar să vă adresați cât mai repede specialiștilor pentru un tratament adecvat. Totuși, femeile tind să amâne prezentarea la medic în stadiul incipient la afecțiunii, încercând să ascundă faptul că părul s-a rărit.

  Tratamentul căderii părului la femei este complex, odată stabilită cauza, vi se va recomanda un tratament medicamentos, tratamente injectabile locale și în cazuri particulare se va indica transplantul de păr.

  Serviciile oferite de noi

  CONSULTAȚIE ȘI DIAGNOSTIC TRICOLOGIC

  DIAGNOSTIC TRICOLOGIC

  TRICHOTEST

  IMPLANT PĂR MANUAL FUE-SAFIR

  IMPLANT PĂR MANUAL FUE-SAFIR

  IMPLANT PĂR MANUAL - DHI

  IMPLANT DE PĂR ROBOTIC - ARTAS

  IMPLANT DE PĂR HIBRID

  IMPLANT DE PĂR FUT

  IMPLANT DE PĂR FUT

  IMPLANT DE PĂR LUNG

  IMPLANT DE SPRÂNCENE

  IMPLANT DE BARBĂ

  IMPLANT PĂR LA FEMEI

  CELLENIS

  mezoterapie

  MEZOTERAPIE

  TRATAMENTE LASER

  COMPARĂ METODELE

  Starea ta de bine începe aici!

  Contactează-ne telefonic, pe WhatsApp sau completează formularul on-line!

   +40723518585

  M-am confruntat cu problema căderii acute a părului pentru care am consultat diverși medici dermatologi și am urmat mai multe tratamente locale fără niciun rezultat. La recomandarea unui prieten medic am decis să apelez la Transylvania Hair Clinic. Acolo am fost consultată de către o echipă de medici dermatologi și chirurgi plasticieni care m-au impresionat prin profesionalismul și dedicarea lor. Diagnosticul a fost certificat printr-o biopsie și apoi am urmat mai multe ședințe de tratamente injectabile și cu toate ca îmi pierdusem aproape orice speranță, rezultatele au început să apară. Recomand cu încredere această clinică, și le mulțumesc în mod special doamnelor doctor Daria și Lavinia care s-au ocupat de mine.

  A.M, 45 ani, Bucuresti

  Sănătatea părului tău este misiunea noastră!

  24/7 DISPONIBILITATE. PROGRAMĂRI FLEXIBILE. CONSULTAȚIE ONLINE.

  +40723518585

  info@transylvaniahairclinic.ro

  Republicii 56, 400489, Cluj-Napoca, Romania