MEZOTERAPIE

Ce este mezoterapia?

Mezoterapia este o tehnică minim invazivă care presupune administrarea la nivelul scalpului,prin multiple injecții intradermice, a unor cocktail-uri formate din diferite substanțe farmaceutice active. Odată ce substanțele sunt administrate la nivelul ariilor afectate de alopecie, acestea vor avea un efect cu o durată mai lungă și o biodisponibilitate locală mult mai mare decât la administrarea topică.

Cum acționează?

Amestecul injectabil pentru mezoterapie poate conține mai multe substanțe printre care finasteridă, minoxidil, dexpantenol sau biotină. Finasterida este un inhibitor selectiv al 5 alfa-reductazei de tip II localizată în principal în foliculii de păr și prostată. Dihidrotestosteronul (DHT) este hormonul care promovează miniaturizarea părului, un important fenomen în fiziopatologia alopeciei androgenetice. Finasterida scade nivelul de DHT si deci actiunea acestuia. Minoxidilul are un efect vasodilatator, promovează creșterea părului prin reglarea factorului de creștere endotelial vascular (VEGF) și prelungește faza anagenă prin acțiunea sa antiapoptotică, favorizând îngroșarea firului de păr și creșterea densității părului.
Dexpantenol (pro-vitamina B5) promovează formarea unui păr puternic, deoarece crește expresia proteinei asociate keratinei 4 (KAP4) .Biotina (vitamina B7 sau H) joacă un rol important în sinteza proteinelor și în producția de keratină.

Procedura de mezoterapie are următoarele efecte:

  • Îmbunătățește circulația sângelui, făcând posibilă transferul substanțelor chimice și biologice.
  • Stimulează colagenul.
  • Reduce inflamația.
  • Reduce excesul de DHT, cauza principală din spatele alopeciei androgenetice.
  • Crește densitatea și volumul părului.
  • Rezultate de durată, notabile în decurs de 6-8 săptămani.

Cum se realizează?

Pentru diminuarea disconfortului, microinjecțiile se realizează cu un ac foarte fin și scurt (4 mm), la distanță de aproximativ 1 cm pe toată regiunea tratată. O sesiune de mezoterapie dureză aproximativ 30-45 de minute. Nu este necesară pregătirea prealabilă a pacinetului sau anestezia locală. Numărul necesar de ședințe ,precum și frecvența acestora va fi stabilită de către medicul dermatolog, în funcție de afecțiunea de fond și de răspunsul la tratament. În general sunt necesare 6-10 ședințe într-un interval de 7-14 zile.

Indicații post tratament:

Reacțiile adverse sunt minime și sunt reprezentate în general de sensibilitate locală tranzitorie (dispare în câteva ore ) și eritem la locul injectării. Este o procedură minim invazivă care nu necesită timp de recuperare.
Procedura este contraindicată persoanelor cu alergii legate de nutrienții sau substanțele administrate, celor cu infecții ale pielii, femeilor care alăptează și însărcinate.

În concluzie, mezoterapia este o metodă de tratament sigură, minim-invazivă , cu rezultate excelente și de lungă durată. Numeroase studii științifice susțin superioritatea acesteia în comparație cu terapia topică, fiind cea mai importantă opțiune terapeutică adjuvantă în majoritatea tipurilor de alopecie.

mezoterapie

Serviciile oferite de noi

CONSULTAȚIE ȘI DIAGNOSTIC TRICOLOGIC

DIAGNOSTIC TRICOLOGIC

TRICHOTEST

IMPLANT PĂR MANUAL FUE-SAFIR

IMPLANT PĂR MANUAL FUE-SAFIR

IMPLANT PĂR MANUAL - DHI

IMPLANT DE PĂR ROBOTIC - ARTAS

IMPLANT DE PĂR HIBRID

IMPLANT DE PĂR FUT

IMPLANT DE PĂR FUT

IMPLANT DE PĂR LUNG

IMPLANT DE SPRÂNCENE

IMPLANT DE BARBĂ

IMPLANT PĂR LA FEMEI

CELLENIS

mezoterapie

MEZOTERAPIE

TRATAMENTE LASER

COMPARĂ METODELE

Starea ta de bine începe aici!

Contactează-ne telefonic, pe WhatsApp sau completează formularul on-line!

 +40723518585

În ultima perioadă am inceput sa observ că linia părului meu se retrage în mod continuu. După îndelungi frământări și căutări de soluții am renunțat la ideea de a merge în străinătate pentru un transplant de păr și la recomandarea unui coleg am programat o consultație la Transylvania Hair Clinic din Cluj-Napoca. Datorită profesionalismului și a tehnologiei folosite de către cei de acolo astăzi părul meu arată grozav și eu sunt foarte fericit datorită alegerii pe care am făcut-o!

B.R, 38 Ani, Zalău

Sănătatea părului tău este misiunea noastră!

24/7 DISPONIBILITATE. PROGRAMĂRI FLEXIBILE. CONSULTAȚIE ONLINE.

+40723518585

info@transylvaniahairclinic.ro

Republicii 56, 400489, Cluj-Napoca, Romania