COMPARĂ METODELE

Pentru a evidenția diferențele dintre metoda FUT si metoda FUE, vom compara cele două variante astfel incât toți pacienții noștri să aibă o idee clară cu privire la acestea, înainte de a opta pentru una din ele.

 • Metoda de extracție:

FUT

Metoda de extracție FUT se bazează  pe îndepărtarea unei benzi de la nivelul  scalpului(în zona cefei), urmată de separea unităților foliculare și pregătirea acestora pentru implantare. Principalul avantaj al acestei metode este ca nu  necesită raderea părului din zona donatoare.

FUE

Unitățile foliculare individuale sunt extrase direct de la nivelul zonei donatoare cu un instrument special,un micromotor, după tunderea părului la 1 mm.

 • Cât durează extracția?

FUT

Aproximativ 35-40 de minute.

FUE

Câteva ore, în funcție de numărul de grefe recoltate.

 • Cum sunt pregătite grefele pentru implantare?

FUT

Unitățile foliculare sunt îndepărtate individual de pe bandă și separate de către specialiști care utilizează microscoape special concepute. Datorită abordării complexe in echipa, procedura dureaza doar 30 de minute,ceea ce face posibilă implantarea grefelor la scurt timp după.

FUE

Fiecare unitate foliculară este examinată și selectată la un microscop de înaltă rezoluție imediat după extracție, astfel procesul poate dura câteva ore.

 • Care este perioada de recuperare postprocedurală?

FUT

Reluarea activităților cotidiene este posbilă în câteva zile. Deoarece părul nu este ras sau tuns, procedura va fi aproape imposibil de detectat în decurs de 3 zile.

FUE

Recuperarea este mai rapidă și nu necesită nici măcar 2-3 zile. Zona din care s-au extras grefele se vindecă spontan în timp scurt.

 • În cât timp se poate relua activitatea fizica?(sport,exerciții fizice)

FUT

La aproximativ 3 săptămâni după procedură.

FUE

Sunt necesare aproximativ 2 săptămâni pentru recuperarea zonei de donație și a celei transplantate, iar ulterior sportul este permis.

 • Cât durează o procedură în care se implantează 2000 de unități foliculare?

FUT

Aproximativ 4-5 ore.

FUE

Aproximativ 6 – 8 ore. Procedurile în care se implantează un număr mai mare de grefe pot fi extinse pe parcursul a 2 zile, deoarece extracția necesită mult timp.

 • Este necesară tunderea sau raderea zonei donatoare?

FUT

Nu

FUE

Da

 • Ce fel de cicatrici vor rămâne la nivelul zonei donatoare?

FUT

O cicatrice liniară, estetică și foarte puțin vizibilă datorită tehnicii de sutură. Zona de extracție este ulterior acoperită complet de părul rămas (de la 1 cm lungime).

FUE

Cicatrici extrem de mici, rotunde, care se vor vindeca în câteva zile, devenind imposibil de reperat în scurt timp. Tegumentul din zona donatoare se subțiază ușor, iar părul devine puțin mai rar.

 • Cât timp este necesar pentru vindecarea zonei donatoare?

FUT

Îndepărtarea firelor de sutură se realizează la 10 zile postoperator, timp care este suficient pentru vindecarea plăgii.

FUE

Se vindecă de la sine în câteva zile. Este posibil să persiste o ușoară roșeață la nivelul zonei donatoare timp de 1-2 săptămâni.

 • De câte ori se poate repeta transplantul de păr?

FUT

În general sunt posibile 3 – 4 proceduri.

FUE

Sunt posibile 1 – 2 proceduri. Unitățile foliculare care au fost extrase în timpul primei intervenții lasă în urmă zone mici circulare lipsite de păr, iar numărul de microcicatrici crește cu fiecare procedură.

 • Ce proporție din grefele extrase pot fi transplantate?

FUT

93-100%

FUE

93-100%

 • Care dintre cele două tehnici este mai potrivită pentru părul deschis la culoare?

FUT

Procesul de extracție al unităților foliculare se poate realiza cu o acuratețe mai mare.

FUE

Pierderile în timpul extracției sunt mai mari decât în cazul părului închis la culoare.

 

GARANȚIE

Succesul unui transplant de păr constă într-un aspect general, o linie de inserție a părului și o densitate ce nu pot fi deosebite față de cele naturale.

Factorul cheie nu este atât numărul de unități foliculare transplantate, ci mai degrabă rata de supraviețuire a acestora.

Pentru o evaluare de acuratețe, în timpul procedurii este înregistrat numărul exact de grefe transplantate. Monitorizarea se realizează un an mai târziu, când, cu ajutorul unei examinări de specialitate numită tricoscopie se va certifica numărul de fire care au supraviețuit. Le garantăm pacienților noștri o rată foarte mare de succes, de peste 93%, pentru toate metodele noastre de tratament – FUT, FUE sau FUE cu păr lung.

În cazul în care rata de creștere este mai mică de 93% în a 13-a lună după tratament, veți primi gratuit o nouă sesiune de tratament de la Transylvania Hair Clinic

 

Factori care contribuie la succesul transplantului de păr

Alegerea celei mai potrivite metode (FUT, FUE sau transplant de păr robotic ARTAS) pentru fiecare pacient în parte, în funcție de o evaluare complexă individualizată realizată de către o echipă multidisciplinară.

Atenția la detalii conferită de o echipă cu o vastă experiență în transplantul de păr, atât în țară, cât și în străinătate.

Pregătirea, depozitarea și implantarea grefelor în cel mai profesionist mod posibil.

Supraveghere postoperatorie, tratamentul atât topic cât și sistemic, precum și procedurile (PRP, mezoterapie) adecvate pentru fiecare caz în parte .

Serviciile oferite de noi

CONSULTAȚIE ȘI DIAGNOSTIC TRICOLOGIC

DIAGNOSTIC TRICOLOGIC

TRICHOTEST

IMPLANT PĂR MANUAL FUE-SAFIR

IMPLANT PĂR MANUAL FUE-SAFIR

IMPLANT PĂR MANUAL - DHI

IMPLANT DE PĂR ROBOTIC - ARTAS

IMPLANT DE PĂR HIBRID

IMPLANT DE PĂR FUT

IMPLANT DE PĂR FUT

IMPLANT DE PĂR LUNG

IMPLANT DE SPRÂNCENE

IMPLANT DE BARBĂ

IMPLANT PĂR LA FEMEI

CELLENIS

mezoterapie

MEZOTERAPIE

TRATAMENTE LASER

COMPARĂ METODELE

Starea ta de bine începe aici!

Contactează-ne telefonic, pe WhatsApp sau completează formularul on-line!

 +40723518585

Practic renunțasem la ideea de a avea un păr mai des, pe care să-l pot aranja cum îmi place. Întâmplător am aflat că există soluții la frustrarea mea chiar în Cluj-Napoca. După unele cercetări am ales să programez o consultație la Transylvania Hair Clinic și în urma analizelor părului meu specialiștii de acolo mi-au transmis ca un transplant de păr ar avea rezultate foarte bune în cazul meu. Astăzi sunt mai mult decât mulțumit și bucuros ca am ales să fac un transplant de păr chiar în orașul meu, foarte la îndemână.

M.O, 53 Ani, Cluj-Napoca

Sănătatea părului tău este misiunea noastră!

24/7 DISPONIBILITATE. PROGRAMĂRI FLEXIBILE. CONSULTAȚIE ONLINE.

+40723518585

info@transylvaniahairclinic.ro

Republicii 56, 400489, Cluj-Napoca, Romania