CONSULTAȚIE ȘI DIAGNOSTIC TRICOLOGIC

Cea mai modernă abordare în ceea ce privește consultația dermatologică pentru patologiile părului constă în evaluarea obiectivă a cauzelor căderii părului, precum și a succesului terapeutic. TrichoLab, cel mai nou standard in tricologie, presupune o analiză a scalpului realizată cu dermatoscopul digital Fotofinder pentru a diagnostica afecțiunea de fond care determină căderea părului. Tehnologia de ultimă ora permite o evaluare complexă, de mare acuratețe, rapidă și nedureroasă.

Monitorizarea afecțiunilor părului si scalpului cu TrichoLAB și FotoFinder se bazează pe tricoscopie și oferă informații concrete atat pentru medici, cat și pentru pacienți. Procesul evaluării părului este esențial pentru practica clinicii, iar în urma dezvoltarii tehnicii medicale nu mai necesită un efort îndelungat. TrichoLAB a dezvoltat un proces simplu în trei etape care poate fi efectuat de medic folosind tehnologia FotoFinder:capturarea imaginilor, încărcarea acestora în serviciul TrichoLAB, urmată de emiterea unui raport tricoscopic detaliat. Se recomandă efectuarea unui examen tricoscopic inițial în timpul primei consulații, iar apoi examinări regulate de monitorizare, de exemplu la trei luni de la începerea tratamentului.

Tricoscopia permite evaluarea obiectivă a structurilor examinate. Datorită acestui fapt, rezultatele tratamentului pot fi evaluate prin compararea parametrilor semnificativi obținuți în timpul testelor ulterioare. Acest lucru sporeste considerabil acuratețea evaluării dermatologice, precum si complianța pacientului

Raportul tricoscopic

Raportul TrichoLAB Trichoscopy este alcătuit din patru părți:

 • Datele pacientului
 • Imagini magnificate de 50x cu unități foliculare marcate
 • Statistica caracteristicilor si distribuției părului
 • Concluzii.

Raportul tricoscopic se bazează pe evaluarea unui set de imagini videodermatoscopice ale scalpului. Aceste imagini sunt supuse unei analize automate computerizate de imagine. Algoritmii avansați de recunoaștere permit detectarea automată și precisă a părului, unităților foliculare și a altor caracteristici importante ale scalpului vizibile în imagini. Datele detaliate despre foliculii de păr sunt apoi coroborate cu informațiile obținute in timpul anamnezei amănunțite si cu alte teste biologice recomandate de către medic, pentru obtinerea unui diagnostic corect. Algoritmii și metodele de calcul utilizate de TrichoLAB sunt îmbunătățite continuu, iar experiența dobândită cu fiecare test efectuat permite evoluția preciziei testării.
Evaluarea statistică este incheiată printr-o concluzie și o opinie formulată de catre specialiștii în patologia părului TrichoLAB.

EXAMINAREA
Tricoscopia este o metodă neinvazivă care nu necesită pregătirea pacientului, tunderea acestuia sau efectuarea unei biopsii. În timpul examinării, sunt achizitionate imagini de ansamblu ale scalpului din zona frontală, temporală și occipitală, precum și câteva imagini microscopice pentru fiecare din aceste regiuni. Imaginile sunt apoi transferate pe serverul securizat TrichoLAB și evaluate acolo. Sunt urmariti parametri importanți atât pentru diagnostic cât si pentru evalurea raspunsului la tratament. Acestia sunt:

1.Numărul mediu de fire de păr

Estimarea densității părului pe 1 centimetru pătrat se realizează pe baza unor imagini mărite de 50x. Raportul valorilor în diferite zone are și importanță pentru diagnostic

2.Grosimea firului de păr

Firele de păr vizualizate pe imagini mărite de 50x sunt supuse unei măsurători a diametrului folosind algoritmii TrichoLAB, cu o precizie fără precedent de un micron. Vopsirea părului nu influențează rezultatul. Distribuția statistică a diametrului părului indică dimensiunea anizotricozei.

3.Distribuția părului

Firele de par sunt organizate în unități foliculare, iar TrichoLAB permite identificarea raportului dintre unitățile foliculare unice (cu un singur fir de par) și multiple (cu fire de par multiple 2,3 sau 4). De asemenea, poate fi evidentiata si starea mușchiului erector al firelor de par.

4.Foliculi goi

Numărul de foliculi goi din diferite zone, identificați în imaginile dermatoscopice ca si „puncte galbene” cu dimensiuni diferite, sunt indicatori foarte buni pentru a diagnostica lupusul eritematos discoid (DLE), alopecia areata (AA) sau alopecia androgenetică (AGA).

5.Grosimea cumulată a părului

Grosimea cumulată a părului este suma tuturor diametrelor firelor de păr dintr-un centimetru pătrat. Indică cât de bine acoperă părul scalpul, luând în considerare atât densitatea, cât și diametrul firelor de păr.

6.Numărul de unități foliculare

Firele de păr sunt agregate în unități foliculare. Densitatea unităților foliculare (grefe) este un parametru important în planificarea unui eventual transplant de par.

CONCLUZII
Raportul tricoscopic este cea mai nouă metodă pentru diagnosticul si evaluarea patologiilor părului si scalpului si conține o a doua opinie a medicilor supraspecializați în aceste afecțiuni. Este complex și se bazează atât pe statistici, care calculează rata anagen-telogen, densitatea și numărul firelor de păr, a vellusului și a părului terminal, cât și pe evaluarea imagistica si calitativă.

Afecțiuni ale scalpului diagnosticate prin tricoscopie:

 •  Acnee cheloidalis nuchae
 •  Alopecia areata
 • Alopecia areata incognito
 • Alopecia senilis
 • Efluviu anagen
 • Alopecie androgenetică
 • Aplazia cutis congenita
 • Alopecie cicatricială centrifugă centrală
 • Alopecie triunghiulară congenitală
 • Lupus eritematos discoid
 • Celulita disecanta
 • Foliculita decalvanta
 • Alopecie fibrozată frontală
 • Lichen planopilar
 • Sindromul loose anagen
 • Monilethrix
 • Pediculoza
 • Pseudomonilethrix
 • Pseudopelada lui Brocq
 • Psoriazisul scalpului
 • Dermatita seboreica
 • Alopecie sifilitică
 •  Efluviu telogen
 • Tinea capitis
 • Alopecie de tracțiune
 • Trichotilomania

Evaluarea preoperatorie în transplantul de păr:

Cu TrichoLAB Transplanner este posibilă proiectarea transplantului de păr rapid și precis. Pe baza examenului tricoscopic și a imaginilor clinice standardizate, pot fi calculate obiectiv grefele disponibile din zona donatoare precum și cele necesare în zona primitoare, pentru un rezultat optim. Tehnologia avansata economisește timp atât medicului cât și pacientului, cuantificand rapid dacă o intervenție chirurgicală va avea succes. Toate acestea chiar la prima vizită, fără a rade sau tunde pacientul! Software-ul analizează vertexul, ariile frontale, temporale și occipitale ale scalpului și caracteristicile părului. Astfel medicul este informat despre numărul necesar de unități foliculare (grefe) pentru efectul dorit în zona primitoare. În același timp, software-ul examinează dacă un pacient este potrivit pentru un transplant de păr,precum și câte grefe sunt disponibile. Deoarece cerințele fiecărui transplant de păr variază, software-ul permite utilizatorului să se adapteze pe deplin la individualitatea fiecărui pacient. Datorită unei calibrări flexibile, toate zonele scalpului care trebuie analizate pot fi stabilite cu ușurință prin setarea markerilor digitali la nivelul scalpului pacientului. Sugerând o densitate ideală de recoltare și implantare, Transplanner este un instrument important de pregătire pentru un transplant sigur și rezultate optime.

CONSULTAȚIE ȘI DIAGNOSTIC TRICOLOGIC

Serviciile oferite de noi

CONSULTAȚIE ȘI DIAGNOSTIC TRICOLOGIC

DIAGNOSTIC TRICOLOGIC

TRICHOTEST

IMPLANT PĂR MANUAL FUE-SAFIR

IMPLANT PĂR MANUAL FUE-SAFIR

IMPLANT PĂR MANUAL - DHI

IMPLANT DE PĂR ROBOTIC - ARTAS

IMPLANT DE PĂR HIBRID

IMPLANT DE PĂR FUT

IMPLANT DE PĂR FUT

IMPLANT DE PĂR LUNG

IMPLANT DE SPRÂNCENE

IMPLANT DE BARBĂ

IMPLANT PĂR LA FEMEI

CELLENIS

mezoterapie

MEZOTERAPIE

TRATAMENTE LASER

COMPARĂ METODELE

Starea ta de bine începe aici!

Contactează-ne telefonic, pe WhatsApp sau completează formularul on-line!

 +40723518585

În urmă cu 4 ani am efectuat un implant de păr în Turcia. În primii doi ani rezultatul a fost foarte bun, dar dupa aceea părul meu a început să se rărească semnificativ. Am căutat răspunsuri online și apoi m-am programat la o consultație pentru evaluare în vederea unui nou implant de păr. Le sunt recunoscător medicilor de la Transylvania Hair Clinic pentru explicațiile oferite. Pentru cei interesați vă sugerez să vă informați foarte bine înainte de o astfel de procedură! Eu am aflat că densitatea nu este totul și prezervarea resurselor din zona donatoare este esențială dacă doriți să vă bucurați și de o a doua șansă!!!!!!!

M.C, 37 Ani, Cluj-Napoca

Sănătatea părului tău este misiunea noastră!

24/7 DISPONIBILITATE. PROGRAMĂRI FLEXIBILE. CONSULTAȚIE ONLINE.

+40723518585

info@transylvaniahairclinic.ro

Republicii 56, 400489, Cluj-Napoca, Romania