ÎNTREBĂRI ADRESATE FRECVENT

Echipa medicală Transylvania Hair Clinic a pregătit o listă de răspunsuri la cele mai frecvente intrebări primite din partea clienților nostri.  De asemenea, ne puteți adresa orice alte întrebari doriți accesând butonul de mai jos și echipa noastră vă va oferi un răspuns în cel mai scurt timp posibil. 

Întrebări generale adresate frecvent de către pacienți

Este transplantul de păr potrivit pentru mine?

Dacă vă confruntați cu căderea părului la nivelul tâmplelor și/sau vârful capului, care se agravează progresiv în timp, însă aveți păr în zona cefei și deasupra urechilor, sunteți un pacient potrivit pentru transplant de păr.

Cum intru în legătură cu clinica?

Ne puteți contacta telefonic sau via email, dar de asemenea și folosind formularul de contact pentru a stabili o consultație online.

În cât timp mă voi recupera?

Veți putea să vă reluați activitatea în câteva zile, fiind necesar un pansament în zona cefei pentru 2 zile, precum și purtarea unei bentițe ușor compresive. Perioada de recuperare este de aproximativ 10 zile. În acest timp, veți primi tratament antibiotic profilactic, antiinflamator și antialgic. Zona în care s-a implantat părul vă fi ușor umflată și înroșită și vă prezenta cruste pentru aproximativ 10 zile. Puteți purta o pălărie largă sau o bandana în acest timp. Se recomandă evitarea expunerii la soare, precum și efortul fizic intens pentru cel puțîn 6 săptămâni.

Ce alte opțiuni sunt?

În urma unei consultații complexe cu privire la căderea parului, se recomandă pentru început tratamente locale, suplimente alimentare, tratamente injectabile la nivelul scalpului (mezoterapie, PRP). Acestea au rolul de a stabiliza căderea parului și a pregăti pacientul pentru transplantul de păr.

Care sunt etapele transplantului de păr?

Consultația reprezintă prima întălnire cu echipa noastră. Aceasta poate avea loc fie la clinică, fie prin e-mail cu reprezentanții clinicii. Se vă stabili un diagnostic și un plan de tratament, respectiv programarea intervenției.

În ziua stabilită, pacientul se prezintă la clinică de dimineață și este pregătit pentru procedură de către tehnicienii și asistenții noștri. Într-o ambianță comfortabilă pentru pacient, procedura de transplant de păr poate dura de la câteva ore (când se implantează sub 1000 grefe), până la 8-10 ore pentru sesiuni mari de transplant.

După recoltarea grefelor în anestezie locală, pacientul ia o pauza, timp în care poate lua masa, bea lichide, după care procedura continuă cu realizarea orificiilor pentru grefe și implantarea lor.

La sfârșitul procedurii, pacientul pleacă acasă cu un pansament și primește toate recomandările necesare îngrijirii pentru următoarea perioadă și câteva materiale necesare.

În ziua următoare, pacientul se prezintă la clinică pentru toaleta zonei tratate și ultimele recomandări. Împreună cu echipa, se vor stabili vizitele ulterioare sau urmărirea prin consultație online.

Când apar primele rezultate?

La 3-6 săptămâni după intervenție o parte din părul transplantat vă cădea, urmând să crească după 2-3 luni. Primele rezultate pot fi observate după 6 luni, când 80% din părul transplantat vă avea un aspect normal. Aprecierea rezultatului final se vă face la 12-18 luni după intervenție.

Întrebări frecvente inainte de transplantul de păr:
Ce precauții trebuie luate în seamă înainte de operația de transplant de păr?

Este recomandat să nu consumați alcool, tutun, ceai verde, cafea, sau orice alți diluanți ai sângelui cum ar fi Aspirina, cu cel puțin 10 zile înainte de procedura de transplant de păr.

Ce fel de analize sunt necesare înainte de transplantul de păr?

Sunt necesare analize de sânge pentru a testa cantitatea de celule albe și roșii din sânge, pentru a ne asigura că nu aveți anemie sau infecție. În același timp, vă vom verifica sângele pentru bolile transmisibile, cum ar fi HIV, Hepatita B sau C, Sifilis etc.

Pot să-mi aleg noua linie de păr?

Noua linie a părului este agreată cu echipa medicală înainte de procedura de transplant de păr și se decide în baza localizării mușchilor frontali de pe scalp și luând în considerare vârsta, dimensiunea zonei de calviție și simetria feței.

Trebuie să mă rad în cap înainte de procedura de transplant de păr?

Nu este necesar să faceți acest lucru! Ba din contră, vă recomandăm să nu faceți asta deoarece dorim să identificăm densitatea părului și direcția în care acesta crește. Implantul de păr se vă desfășura într-o anumită zonă cum ar fi linia frontală, părțile laterale sau vârful capului, astfel că nu trebuie să bărbierim sau să îndepărtăm tot părul, ci doar zona donatoare vă fi rasă.

Întrebări frecvente dupa transplantul de păr:
Pot consuma alcool după intervenție?

Nu este recomandat să consumați alcool în perioada imediat următoare intervenției, aproximativ o săptămână. Motivul este simplu: deoarece vă trebui să luați diferite medicamente cum ar fi antibiotice sau analgezice după procedură, iar consumul de alcool concomitent cu un astfel de tratament medicamentuos poate fi nociv pentru organismul dumneavoastră.

Pot consuma tutun după intervenție?

Este mai bine să evitați consumul sau utilizarea tutunului sau a produselor din tutun după operația de transplant de păr, deoarece fumatul privează organismul de oxigenul necesar. Totodată nicotina provoacă sângerări excesive, astfel încât nu vă sfătuim să fumați sau să consumați niciun produs care conține nicotină în el.

Pot să fac sport după operația de transplant de păr?

Nu este recomandat să faceți niciun sport sau să participați la vreo activitate fizică intensă timp de o lună după procedura de transplant de păr. Ulterior se poate relua mișcarea, dar pentru început trebuie să vă asigurați că exercițiile nu sunt foarte obositoare, deoarece tensiunea arterială crescută pe scalp după o operație de transplant de păr pune presiune excesivă asupra foliculilor de păr noi implantați. Este important să rețineți că presiunea crescută a sângelui poate provoca leziuni ale grefei de păr.

Pot să înot la piscină sau în alte tipuri de ape după transplant?

Nu este recomandat! Evitați piscinele și înotul în orice fel de apă timp de o lună după transplantul de păr.

Cât timp trebuie să aștept după transplantul de păr pentru a purta din nou o pălărie?

După primele două săptămâni, aveți libertatea de a purta orice fel de pălărie.

Când pot să îmi vopsesc părul după transplantul de păr?

Puteți să vă vopsiți părul la șase luni după operația de transplant de păr. Motivul pentru care trebuie să așteptăm atât este faptul că, substanțele chimice din coloranții de păr pot afecta în mod negativ grefele transplantate.

Trebuie să folosesc medicamente după transplantul de păr?

Medicamentele precum antibioticele și analgezicele sunt recomandate de către clinică și trebuie utilizate timp de șapte până la zece zile după operație.

Întrebări frecvente cu privire la metodele de transplant de păr:
Ce metodă de transplant de păr ar trebui să aleg?

Deoarece fiecare pacient în parte are un anumit nivel de calviție și densitate al părului, decizia în această privință vă fi luată doar în urma unei consultații de specialitate, pentru a găși cu o acuratețe maximă varianta optimă pentru fiecare pacient.

Ce este metoda de transplant FUE?

Tehnica FUE implică trei etape:
1. În prima etapă grefele sunt extrase.
2. În a doua etapă, sunt deschise micro-canalele din zona receptoare.
3. În cea de-a treia etapă, grefele de păr sunt transplantate una câte una în zona cu calviție.

Ce reprezintă mai exact metoda de transplant de păr FUE – SAFIR?

Transplantul de păr cu SAFIR este o inovație care perfecționează metoda FUE prin folosirea unor lame din piatră prețioasă numită safir.
În timpul recoltării grefelor de păr prin metoda FUE, bulbii sunt extrași unul câte unul din zona donatoare folosind un ac de 0,6 – 0,8 – 1 mm diametru.
În zona receptoare se deschid micro-canale, care pot fi efectuate fie cu lame de oțel fie sunt utilizate lame de safir. Lamele de safir oferă avantajul deschiderii unor canale în formă de “V” și nu de “U” așa cum se întâmplă în metoda FUE cu lame de oțel. Marele avantaj al metodei FUE – SAFIR – SAPPHIRE este posibilitatea obținerii unei densități mai mari în zona receptoare și o vindecare mai bună. Nu este sângerare și canalele pot fi făcute mai aproape unul de altul.

Ce este transplantul de păr robotic ARTAS?

Transplantul de păr asistat robotic poate fi o opțiune pentru pacienții care au nevoie de minim 1200 unități foliculare (grefe), până la 2500 unități. Acesta aduce o serie de avantaje față de metodele tradiționale, tehnica “strip” și tehnica FUE, cum ar fi:

Recoltarea grefelor este precisă, robotul identifică toate firele de păr din zona donatoare și le selectează doar pe cele mature, fără a deteriora firele din jurul celor recoltate. Nu există riscul de a recolta în exces dintr-o zona, eliminând astfel riscul de a apărea “petece” cu densități diferite. De asemenea, nu va exista cicatricea liniară din zona cefei, care apare prin metoda “strip”.

Starea ta de bine începe aici!

Contactează-ne telefonic, pe WhatsApp sau completează formularul on-line!

 +40723518585

Am mers la Transylvania Hair Clinic fără să știu concret în ce constă o procedură de transplant de păr. La consultație am avut norocul să o cunosc pe doamna DR. Lavinia Maximencu, care mi-a explicat in detaliu și cu răbdare tot ce trebuia să știu și să fac. M-am decis pe loc ca vreau să fac procedura in această clinică. Un personal super profesionist și aparatură de ultimă generație au făcut posibil ca eu să mă bucur azi de un păr bogat și foarte natural! Vă mulțumesc și keep it up!

A.G, 36 Ani, Baia Mare

Sănătatea părului tău este misiunea noastră!

24/7 DISPONIBILITATE. PROGRAMĂRI FLEXIBILE. CONSULTAȚIE ONLINE.

+40723518585

info@transylvaniahairclinic.ro

Republicii 56, 400489, Cluj-Napoca, Romania